< Tillbaka

Nissan och BMW lappas oftast

De som kör Nissan, BMW och Mercedes löper störst risk att få p-bot, enligt statistiken. FAKTA /Värsta parkeringssyndarna Böter per antalet registrerade bilar. Ungefärliga siffror för 2010. Märkena som oftast fick p-böter: Nissan 35 procent BMW 34 procent Mercedes 32 procent Märkena som lappades…

– Det där med Nissan blev jag mest förvånad över. Däremot känner jag igen det med BMW och Mercedes, de bilarna kan ha ägare som sätter sig lite över andra och struntar i p-böter, säger Lovisa Borgström.

Hon har arbetat som parkeringsvakt i 15 år och är nu handläggare vid Länsparkerings Bevakning AB i Solna.

Hon vill också placera Audi i samma kategori som BMW och Mercedes.

TRANSPORTSTYRELSEN har åt Metro tagit fram statistik över felparkeringar kopplade till bilmärken. Den visar också att Skodaägare inte tar några risker och därför undviker att felparkera. De som kör Nissan, däremot, löper störst risk att få p-bot.

– Nissan är en typisk förstagångsbil, och yngre bilförare chansar mer, säger Dan Falconer, bilexpert på försäkringsbolaget If.

Efter Skoda kommer Volvo och Saab när det gäller vilka bilmärken som lappas minst.

JAG TROR ATT Volvo och Saab ofta körs av skötsamma människor som prioriterar trafiksäkerhet. Skoda-ägarna har förmodligen en lägre budget och har inte råd med p-böter, säger Lovisa Borgström.

Hon delar helt uppfattningen att yngre förare tar större risker.

– Det är ingen skillnad mellan killar och tjejer, de tar precis lika stora risker, säger hon.

Källa: TT