☰ Meny

Bli medlem

Vi ger dig fördelar du inte kan vara utan

Rådgivning

Svensk Bensinhandel är branschorganisationen för landets bensinhandlare som är fria företagare.

Förhandlingar

Vi förhandlar fram olika typer av ramavtal, främst med oljebolagen om dina villkor som handlare, t ex affärsavtal, svinn, miljöansvar, kostnader för utrustning och regelverk vid företagsöverlåtelser eller stängningar.

Arbetsgivarfrågor

Med hjälp av ett unikt samarbete med Motorbranschens Arbetsgivareförbund (MAF) förhandlar Svensk Bensinhandel kollektivavtal för branschen.

Försäkringar

Svensk Bensinhandel har i samarbete med försäkringsbolag designat en heltäckande stationsförsäkring.

Säkerhet

Svensk Bensinhandel arbetar med branschöverskridande säkerhetsfrågor. Vi leder en säkerhetsgrupp, bestående av oljebolagens säkerhetschefer, för att kunna utveckla och förbättra säkerheten inom hela branschen.

För stationens säkerhet har vi utvecklat ett normsystem som vi kallar ”Säker Station”.

Ekonomi

En bensinstation har många ekonomiska ben att stå på vilket gör det särskilt viktigt att man kan läsa av resultat för alla verksamhetsgrenar. Svensk Bensinhandel har utvecklat en kontoplan som är grunden för att kunna ha en god kontroll på sin ekonomi. Med kontoplanen som bas kan vi också leverera statistik och nyckeltal för branschen.

Bensin & Butik

Svensk Bensinhandel utger genom sitt helägda bolag Sveriges Entreprenörer Service AB (SESAB) branschtidningen Bensin & Butik 4 ggr/år. Upplaga 6500 ex. 

 

 


Visa fullversion
Visa mobilanpassad version