< Tillbaka

Tom Ohlsson, OKQ8-handlare från Jämjö, tillträder som ordförande för branschorganisationen Svensk Bensinhandel

Branschorganisationen Svensk Bensinhandel har valt Tom Ohlsson som ordförande. Tom driver en OKQ8-station i Jämjö, en station som gått i arv i tre generationer.

Tom övertar ordförandeklubban från Sven-Olof Gudmundsson, som efter sju år som ordförande nu går vidare till nya uppdrag inom Svenskt Näringsliv. Tom har varit verksam i styrelsen för Svensk Bensinhandel under sju år och tar nu klivet upp som ordförande.

”Jag vill anta branschens stora utmaningar, såsom hur vi i framtiden fortfarande skall vara relevanta för alla bilister och närboende. I takt med att förnybara drivmedel introduceras, behöver också landets drivmedelsstationer anpassa sig. Likväl förändras även köpbeteenden och behov av service. Här behöver branschen vara lyhörd och kanske till och med innovativ, för att skapa nya tjänster och erbjudanden. Att kunna få en bra måltid på en drivmedelsstation ska vara självklart och vi ska fortsatt vara duktiga på att utnyttja våra lägen som erbjuder hög tillgänglighet. Drivmedelsstation ska vara det självklara valet för att få snabb service, god mat och självklart också just drivmedel.” kommenterar Tom Ohlsson, nytillträdd ordförande för branschorganisationen Svensk Bensinhandel.

Närmast kommer Tom från platsen som vice ordförande i förbundet. Denna plats efterträds nu av Sophie Engström. Sophie driver Gulf i Härnösand tillsammans med sin syster och mamma. Gulf Härnösand utsågs till Årets station 2012, och är rikskända för sin bake-off verksamhet som bland annat innefattar kanelbullar och semlor.

Mer om Tom kan ni läsa i kommande nummer av Bensin&Butik, som innehåller en intervju där Tom får lägga ut sina tankar inför sitt ordförandeskap och branschens framtid.

pressmeddelande